زعفران یکی از چاشنی هایی است که ارزش غذایی بالایی دارد ودر بین ما ایرانیان طرفدار بسیار زیادی دارد. اما از طرفی قیمت زعفران نیز بسیار بالا میباشد. نصیر زعفران نیز برای حل این مشکل زعفران هایی با کیفیت بالا و قیمتی پایین تولید می کند.
زعفران گیاهی کوچک و چندساله به ارتفاع ۱۰ تا ۳۰ سانتیمتر است. از وسط پیاز یا قاعدهیِ ساقه، تعدادی برگ باریک و دراز خارج میشوند. از وسط برگها، ساقهای گلدار بیرونمیآید که به یک تا سه گل منتهی میشود. گلها دارای ۶ گلبرگ بنفشرنگ هستند که ممکن است در بعضی واریتهها به رنگ گلی یا ارغوانی باشند. گلها دارای ۳ پرچم و یک مادگی منتهی به کلالهٔ سهشاخه به رنگ قرمز متمایل به نارنجی هستند. قسمت مورد استفاده این گیاه انتهای خامه و کلاله سهشاخه است که به نام زعفران مشهور است و معطر و کمی تلخ است.
زعفران از طریق پیازچه هایی که در عمق سی سانتیمتری زمین کاشته می شود تولید می شود، پیاز زعفران در مقابل سرما و گرما به شدت مقاوم بوده و از طریق پوشال هایی که اطراف پیاز را در برگرفته در مقابل نوسانات دمایی مقاوم می شود، پوشال های اطراف پیازچه در تابستان قسمتی از رطوبت آخرین آبیاری زعفران را به خود جذب می کنند و این رطوبت را تا مدت زیادی در خود حفظ می کنند و از این طریق پیاز تا زمان بیدار شدن مجدد گیاه در مقابل گرمای تابستان، سالم نگه می دارند.
عملکردهای سالم عصبی توسط بدن شما بسیار مورد نیاز است. اگر عملکرد عصبی سالم داشته باشید، از بسیاری از بیماری های ناشی از عملکرد ضعیف سیستم عصبی مانند مشکلات کنترل مثانه، از بین رفتن عملکرد عضلات و غیره جلوگیری می شود. مصرف زعفران باعث بهبود سلامت عصبی شما می شود. دلیل این امر این است که این ادویه حاوی مقادیر زیادی ویتامین B ،به خصوص ویتامین B6 است. ویتامین B6 به سیستم عصبی ما کمک می کند تا عملکرد یکنواختی داشته باشد. بنابراین، احتمال ابتلا به بیماری هایی که ناشی از عملکرد ضعیف عصبی هستند، کاهش می یابد.
به عنوان یک منبع گیاهی، جای تعجب نیست که زعفران برای بهبود و حفظ سلامت دستگاه گوارش بسیار مفید باشد. به طور خاص، زعفران به دلیل وجود ترکیبات مختلفی که به عنوان ضد اختلال عمل می کند، برای دستگاه گوارش و تحریک هضم بسیار مناسب خواهد بود.
به نظر می رسد که زعفران برای بهبود قدرت استخوان در بدن نیز بسیار مفید خواهد بود. بسیاری از مطالعات تحقیقاتی نشان داده اند که زعفران حاوی برخی ترکیبات معدنی و آلی است که برای بهینه سازی مصرف غذایی به خصوص دریافت کلسیم ، ضروری است