همانطور که در مطالب قبلی هم اشاره شده می دانیم که زعفران گران ترین ادویه دردنیاست. پادشاه ادویه ها نامیده می شود. خواص دارویی زعفران در طب جدید و هم چنین در طب سنتی بسیار قابل توجه است.از زعفران در آشپزی به خصوص در آشپزی ایرانی استفاده های زیادی می شود. زعفران در انواع مختلف در بازار وجود دارد که در این مطلب میخواهیم در مورد زعفران نگین توضیح دهیم.
این نوع زعفران زیباترین نوع از انواع مختلف زعفران لقب گرفته است که هر چه قلم های آن درشت تر باشد قیمت آن گرانتر واسم آن به سوپر تغییر می کند. اصولا به زعفرانی نگین می گویند که موقع پاک کردن آن سه کلاله زعفران از قسمت سفید(ریشه) و قسمت نارنجی رنگ (بوری) کاملا جدا شود و هیچ گونه رنگی چز رنگ قرمز درآن نباشد.همچنین هر چه این کلاله ها درشت تر باشد قدرت رنگ دهی بیشتر و شکل ظاهری آن زیبا تر است. برای ثبت سفارش و خرید زعفران مرغوب و بدون واسطه می توانید به وب سایت شرکت تعاونی نصیر زعفران مراجعه کنید.
خوش رنگ باشد.
تکه های به هم چسبیده نداشته باشد.
سه شاخه کلاله از هم جدا باشد.
انتهای کلاله ها سفید نباشد.
دارای فرخوردگی نباشد
زعفرانکاران حرفه ای سحرگاه بر سر مزارع زعفران خویش حاضر شده و باید قبل از طلوع آفتاب همه گل ها را جدا کرده باشند.در نهایت با انتقال گل ها به مکانی خاص و طی عملیات جداسازی در زمانیکه می خواهند ریشه کامل زعفران را از گل جدا نمایند ، همان زمان اقدام به قطع کردن سه رشته کلاله از یکدیگر می نمایند . سپس زعفران مد نظر به خشک کن منتقل شده و عملیات خشک کردن زعفران نگین آغاز می گردد.
این نوع زعفران دارای سه نوع می باشد . به طور کلی تمامی محصولات زعفرانی براساس مقدار رنگ دهی ، میزان شکسته و نرمه موجود در محصول ، ضخامت کلاله ها ، طول کلاله ها ، محل قطع شدن کلاله ها و پیچ و تاب داشتن محصول تقسیم بندی می شود .
(درجه ۱ )
کلاله های زعفران از یکدیگر جدا شده اند ، فر خوردگی ندارد ، تمامی کلاله های موجود ضخیم می باشند.
( درجه ۲ )
کلاله های زعفران از یکدیگر جدا شده اند ، فر خوردگی ندارد ، ممکن است اندکی کلاله ها ریز و درشت باشند .
شبه نگین ( درجه ۳ )
کلاله های زعفران از یکدیگر جدا شده اند ، ممکن است دارای فرخوردگی باشند ، ممکن است ریز و درشت باشند .
نگین پرسی(اتویی)
این زعفران در هنگام فرآوری تحت پرس قرار گرفته و رشته های قرمز رنگ زعفران حالت مسطح و به عبارت بهتر تخت شده ای را به خود می گیرند،نوع پرسی در بازار کم بوده و در صورت وجود سفارش می توان در اوایل فصل این محصول را به مشتریان عرضه کرد.به این نوع اتویی نیز می گویند.
قدرت رنگ دهی بین ۲۳۰ تا ۲۷۰ واحد ، رنگ دهی را شاهد خواهید بود.